Slide

Είσαι καθημερινά σε αμφισβήτηση της τεχνικής και της δημιουργικότητας σου. Όσο πιο δύσκολο είναι ένα έργο, τόσο πιο ικανοποιημένος θα βρεθείς. Ποτέ δεν θα βαρεθείς σε μια post-production θέση. Καθημερινά θα βρίσκεσαι σε εξέλιξη τεχνικών, για να κάνεις το όραμα του έργου πραγματικότητα. Δεν θα συναντήσεις εύκολα αλλού την αίσθηση της σκέψης έξω από τα πλαίσια, που θα σε οδηγήσει την τελευταία στιγμή στην λύση που σώζει την ήμερα σου. Έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε, ο ήρωας της ημέρας.

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας

μετα-παραγωγής είναι το παραδοσιακό μη γραμμικό (αναλογικό) μοντάζ ταινιών στην αρχή της μεταπαραγωγής έχει αντικατασταθεί κυρίως από ψηφιακό ή λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που λειτουργεί ως σύστημα μη γραμμικής επεξεργασίας (NLE). Το πλεονέκτημα της δυνατότητας αυτής της μη γραμμικής ικανότητας είναι η ευελιξία για το μοντάζ σκηνών εκτός σειράς, η δημιουργία δημιουργικών αλλαγών κατά βούληση, η προσεκτική διαμόρφωση της ταινίας με στοχαστικό, ουσιαστικό τρόπο για συναισθηματικό αποτέλεσμα. Μόλις η ομάδα παραγωγής είναι ικανοποιημένη με την επεξεργασία της εικόνας, η επεξεργασία εικόνας λέγεται ότι είναι κλειδωμένη. Σε αυτό το σημείο ξεκινά η διαδικασία κύκλου εργασιών, όπου η εικόνα προετοιμάζεται για εργαστηριακό και έγχρωμο φινίρισμα και ο ήχος εντοπίζεται και παραδίδεται στον συνθέτη και τους σχεδιαστές ήχου για σχεδιασμό ήχου, σύνθεση και μίξη ήχου.[

iphone6-flex-1.jpg

Join Our Community

To post production περιλαμβάνει:
  • Εταιρικά Videos (Corporate Videoς)

  • TV Commercials (TVC)

  • Διαφημιστικά videos (Promotional Videos)

  • Eκπαιδευτικά videos (Educational Videos)

  • Videos πληροφόρησης ( Informative Videos)

  • Videos για ενσωμάτωση σε wed sites (Web Videos) κλπ.

1
2

Διαδικασίες

Ένα δωμάτιο ελέγχου ήχου στα Tainted Blue Studios, 2010

Η μετα-παραγωγή αποτελείται από πολλές διαφορετικές διαδικασίες ομαδοποιημένες κάτω από ένα όνομα. Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως:[3]

Όταν το περιεχόμενο γυρίζεται σε φιλμ, συνήθως μεταφέρεται σε βίντεο, DPX, OpenEXR με τηλεκίνητο ή σε έναν πιο σύγχρονο σαρωτή ταινιών κινηματογραφικών ταινιών.

Επεξεργασία του περιεχομένου της ταινίας ή του δραματικού τηλεοπτικού προγράμματος.

Γράψιμο, ηχογράφηση και επανηχογράφηση και επεξεργασία του soundtrack.

Προσθήκη οπτικών εφέ – κυρίως εικόνων που δημιουργούνται από υπολογιστή (CGI) οι οποίες στη συνέχεια συντίθενται στο πλαίσιο.

Σχεδιασμός ήχου, ηχητικά εφέ, ADR, foley και μουσική, με αποκορύφωμα μια διαδικασία γνωστή ως επανεγγραφή ή μίξη ήχου με επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου.

Στερεοσκοπική τρισδιάστατη μετατροπή στην περίπτωση περιεχομένου που γυρίστηκε σε 2D και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει 3D

Ταξινόμηση χρωμάτων (και διόρθωση χρώματος) σε μια σουίτα χρωμάτων.

Υπότιτλοι, υπότιτλοι ή μεταγλώττιση.

Η φάση μετά την παραγωγή της δημιουργίας μιας ταινίας συνήθως διαρκεί περισσότερο από τα πραγματικά γυρίσματα της ταινίας και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, επειδή περιλαμβάνει το πλήρες μοντάζ, τη διόρθωση χρώματος και την προσθήκη μουσικής και ήχου. Η διαδικασία του μοντάζ μιας ταινίας θεωρείται επίσης ως η δεύτερη σκηνοθεσία γιατί μέσω του post-production είναι δυνατό να αλλάξει η πρόθεση της ταινίας. Επιπλέον, μέσω της χρήσης εργαλείων ταξινόμησης χρωμάτων και της προσθήκης μουσικής και ήχου, η ατμόσφαιρα της ταινίας μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, μια ταινία σε μπλε απόχρωση συνδέεται με μια ψυχρή ατμόσφαιρα και η επιλογή μουσικής και ήχου αυξάνει την επίδραση των σκηνών που προβάλλονται στο κοινό.

Image